Pettauer

2.30

Pale ale polnega okusa z izrazitimi sadnimi aromami, ki na brbončicah pustijo nežno sled po jagodičevju. Pettauer nosi ime po najstarejšem slovenskem mestu in je prava izbira za vse letne čase.

Najstarejše slovensko mesto je v preteklosti nosilo kar nekaj imen. V času Avstro-Ogrske monarhije so Ptuj poznali kot Pettau, ki je bilo pravo multikulti mesto na prelomu iz 19. v 20. stoletje. Pettauer je nostalgičen pale ale, ki te popelje v najbolj noro obdobje tvoje osebne zgodovine.

Srebrni znak na London Beer Competition, 2023.

Najmanjše možno skupno naročilo v trgovini je 6 steklenic. Za večje naročilo (več kot 20 steklenic) nas prosim kontaktirajte.

Pivo je na voljo tudi kot točeno v 25l sodih z možnostjo izposoje točilnega avtomata.

Opis

Stil: pale ale

Alkoholna vrednost: 5,1%

Barva: zlato oranžna

Pakiranje: 0,33l

Nefiltrirano in nepasterizirano.

 

Naša pivovarna v Velikem Vrhu vabi na pravo doživetje okusov. Med degustacijo naših sezonskih kraft piv vam razložimo postopek varjenja in bogato zgodovino pivovarstva pri nas. V Halozah od hiše ne boste nikoli odšli lačni. Naša specialiteta so pice iz 48-urno fermentiranega testa in haloške preste z ocvirki, ki smo jih razvili z družinsko pekarno iz sosednjega hriba. Postreženi boste z lokalnimi izdelki iz okolice pivovarne, ker želimo, da dodobra spoznate gurmansko plat Haloz. Degustacije izvajamo v vseh letnih časih in za različne skupine, potrebna je le rezervacija termina. Pokličite nas!